itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
— WP » src=»/wp-content/uploads/2024/08/9b32cf077c9632e5885a89961090687d.jpg» alt=»Україна контролює газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області рф — WP» width=»100%» />

Україна контролює газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області рф. Про це на умовах анонімності розповів американському виданню The Washington Post радник президента України Володимира Зеленського.

За словами джерела, станцію навряд чи будуть використовувати як важіль впливу, оскільки трубопровід все одно проходить через Україну, тож Київ міг би перервати поставки газу до Європи у будь-який момент.

Станція "Суджа" розташована у безпосередній близькості до російсько-українського кордону, місто Суджа — у 9 км до державної межі. 

У четвер, 8 серпня, газ продовжував йти через Суджу — останню функціонуючу точку транспортування для трубопроводу, що постачає російський природний газ до Європи через Україну.

Читайте також

У путіна були на 100% впевнені, що НАТО їх захистить: Ілля Пономарьов розкрив деталі операції в Курській області (відео)

Бої на Курщині, де розташована газова станція "Суджа" викликали занепокоєння в ЄС  та на світових ринках щодо можливої зупинки поставок газу до закінчення угоди з "Газпромом".

Російський "Газпром" заявив, що продовжує подавати газ до Європи через "Суджу", водночас транзитний потік російського газу через Україну впав на 12%.

Напередодні в "Операторі ГТС України" повідомили, що транзит російського газу проходить у штатному режимі.

По материалам: Подробности