itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Російська армія просунулася до важливого українського міста на Донеччині - ISW

Російські війська нещодавно просунулися на схід від Покровська в Донецькій області і, ймовірно, досягли нових успіхів у цьому районі станом на 4 серпня.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті.

Аналітики посилаються на геолокаційні кадри, опубліковані 4 серпня, які показують, що російські війська просунулися в межах Веселого (на схід від Покровська) і захопили більшу частину цього населеного пункту.

Міністерство оборони Росії заявило 4 серпня, що їхні підрозділи захопили Новоселівку Першу (на південний схід від Покровська). Однак в ISW оцінюють, що російські війська захопили цей населений пункт ще 29 липня.

Російські міліблогери стверджують, що їхні війська просунулися на один кілометр вглиб і на 2,35 кілометра в ширину на захід від Новоселівки Першої в напрямку Межового (на південний схід від Покровська) і продовжують просування в межах Іванівки (на схід від Покровська). Вони також заявили, що російські війська вийшли на північно-східну околицю Желанного (на південний схід від Покровська) і наближаються до його північно-західної околиці.

За даними ISW, російські війська продовжують наступальні дії:

  • на північний схід від Покровська в районі Воздвиженки;
  • на схід від Покровська біля Калинового, Новоолександрівки, Гродівки, Веселого, Свиридонівки, Тимофіївки, Лисичного, Іванівки;
  • на південний схід від Покровська в районі Новогродівки, Новоселівки Першої, Желанного, Сергіївки, Межового, Скучного, Яснобродівки та Карлівки 3 і 4 серпня.

Аналітики наводять заяву речника української бригади, яка діяла на Покровському напрямку, про те, що російські сили рідко проводять механізовані штурми в цьому районі, покладаючись на важку піхоту з червня 2024 року.

По материалам: Подробности