itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
— Генштаб » src=»/wp-content/uploads/2024/05/fd3ad4016d032f6f3030eadcddcfb4d7.jpeg» alt=»Майже на всіх ділянках фронту тривають бої — Генштаб» width=»100%» />

Майже на всіх ділянках фронту тривають бої. Найбільша активність російських загарбників фіксується на Харківському, Краматорському та Покровському напрямках.

З початку поточної доби відбулося 73 бойових зіткнення. 

На Харківському напрямку росіяни здійснили вісім атак на напрямках Глибоке — Слобожанське, Шебекіно (РФ) — Вовчанськ, Борисівка — Веселе, а також безуспішно намагався просунутись у бік Липців та Нескучного.

На Куп’янському напрямку з початку доби відбулося шість бойових зіткнень в районах Синьківки, Берестового, Стельмахівки та Мясожарівки.

На Лиманському напрямку зафіксовано одне бойове зіткнення неподалік Іванівки.

На Краматорському напрямку кількість ворожих атак зросла до восьми. Зокрема їх зафіксовано на напрямках Бахмут — Новий, Бахмут — Кліщіївка, Одрадівка- Кліщіївка, Миколаївка — Біла Гора. Окрім того, росіяни завдали два авіаційні удари.

На Покровському напрямку загарбники найбільш активні — з початку цієї доби провели 24 атаки, зокрема, в районах населених пунктів Новоолександрівка, Калинове, Євгенівка та Нетайлове. Двічі залучали для ударів бойову авіацію — біля Воздвиженки та Євгенівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони успішно відбили шість атак противника. Російські загарбники діяли на напрямках Марʼїнка — Георгієвка та Славне — Новомихайлівка.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили чотири безуспішні спроби штурмів біля Старомайорського на Донеччині та Роботиного у Запорізькій області.

Придніпровський напрямок — загарбники три рази атакували поблизу Кринок. Ворог зазнав втрат. Загарбники з артилерії обстріляли райони населених пунктів Кринки, Токарівка, Станіслав, Іванівка, Тягинка та Зміївка.

На Сіверському, Торецькому, Времівському та Гуляйпільському напрямках обстановка залишилася без змін.

По материалам: Подробности