itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Швейцарія запросила на саміт миру щодо України Індію, Китай, ПАР, Бразилію та Ватикан

Швейцарія запросила на саміт щодо української формули миру влітку 2024 року представників Бразилії, Індії, Китаю та ПАР, а також Папу Римського Франциска. Про це в інтерв'ю агентству Blick повідомила президентка Швейцарії Віола Амгерд.

Запрошення до участі в саміті розіслали цього тижня. Віола Амгерд наголосила, що сподівається на "хорошу явку" запрошених країн.

Широка та дуже хороша участь була б успіхом. Це стосується чотирьох тем: гуманізму, ядерної безпеки, свободи судноплавства та продовольчої безпеки. Якщо ми зможемо знайти тут спільний знаменник, то це вже щось. Ще одним успіхом було б, якби ми змогли безпосередньо зайнятися мирним процесом. Нам треба думати наперед – у тому числі й післязавтра.

Віола Амгерд не дала точної відповіді на запитання журналіста про те, чи буде на конференції присутній Папа Римський Франциск.

У мене відбулася цікава розмова з Папою у теплій атмосфері. Зокрема, ми говорили про війну в Україні та інші гарячі точки світу. Ми запросили (на саміт – ред.) Святий Престол. Ватикан дуже позитивно ставиться до мирної конференції.

2 травня МЗС Швейцарії повідомило, що мирна конференція відбудеться 15 і 16 червня у місті Бюргеншток. На неї запросили понад 160 делегацій з різних країн і міжнародних об'єднань. росія запрошення на конференцію не отримувала і не планує брати в ній участь.

Швейцарія запросила на саміт миру щодо України Індію, Китай, ПАР, Бразилію та Ватикан

Папа Римський та Віола Амгерд

Нагадаємо, нещодавно Папа Франциск закликав Україну "підняти білий прапор".

По материалам: Подробности