itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Річниця трагедії на ЧАЕС: Зеленський заявив, що весь світ зобов’язаний чинити тиск на Росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС

Президент України Володимир Зеленський у річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року, закликав світ чинити тиск на росію, щоб звільнити ЗАЕС від окупантів.

Про це глава держави написав у соцмережі Х.

Ось уже 785 днів російські терористи тримають у заручниках Запорізьку АЕС. І відповідальність усього світу – чинити тиск на росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС та повернення під повний контроль України, а також захист усіх українських ядерних об'єктів від російських ударів, – сказав він.

Це, за словами президента, єдиний спосіб запобігти новим радіаційним катастрофам, якими постійно загрожує присутність російських окупантів на ЗАЕС. Він також нагадав про окупацію рф Чорнобильської АЕС у 2022 році.

У 2022 році росія 35 днів окупувала Чорнобильську АЕС. Російські солдати грабували лабораторії, захоплювали охорону та знущалися з персоналу, а також використовували станцію для проведення подальших військових операцій, – констатував президент.

Зеленський наголосив, що радіація не бачить кордонів та національних прапорів.

По материалам: Подробности