itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про обмеження грального бізнесу

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 9256, спрямований на посилення контролю за гральним бізнесом. Цей законопроєкт передбачає реорганізацію Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) та посилення вимог до реклами азартних ігор.

Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк. Законопроєкт отримав підтримку 272 народних депутатів.

Законопроект передбачає обмеження реклами азартних ігор, зокрема, заборону спекуляцій на темі війни та волонтерства, а також заборону спонсорства. В ньому визначено додаткові інструменти для обмеження відвідування гральних закладів та зменшення участі потенційно вразливих груп населення в азартних іграх під час воєнного стану.

Крім того, законопроєкт удосконалює інструменти контролю за гральним бізнесом та виключає людський фактор з процесу видачі ліцензій, здійснюючи це автоматично за чіткими критеріями. Якщо законопроєкт буде затверджено, його виконання буде ефективним лише за умови ефективної боротьби з тіньовим бізнесом. До законопроєкту також потрібно додаткові норми.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав партнерів доставити зброю для українських воїнів якнайшвидше та подолати всі спроби росії обходу санкцій.

По материалам: Подробности