itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
США можуть передати Україні ракети ATACMS наступного тижня

Україна може отримати нову партію озброєння відповідно до ухваленого напередодні Палатою представників Конгресу законопроекту вже наступного тижня. У пакет допомоги у тому числі входять тактичні ракети ATACMS. Про це в ефірі телеканалу CBS заявив глава комітету з розвідки Сенату Конгресу США Марк Уорнер.

Нам повідомили, щойно президент США Джо Байден підпише законопроект, переконавшись, що Конгрес виконає свою роботу, ці озброєння будуть відправлені до кінця тижня.

За словами сенатора, до пакету допомоги увійдуть далекобійні озброєння, у тому числі ракети ATACMS – це прописано в законопроекті.

Як тільки це надійде на підпис президенту, у вівторок або середу, поставки мають розпочатися буквально одразу, разом з ATACMS більшої дальності.

Я думаю, що впродовж останніх місяців адміністрація готувалася до відправлення Україні ATACMS.

Читайте також

Україна отримає боєприпаси через кілька днів – Пентагон

ATACMS – балістичні ракети, які американська армія уперше почала використовувати на початку 90-х під час операції "Буря в пустелі". Їхній запуск здійснюється з ракетних установок HIMARS.

У жовтні 2023 року Україна отримала від США базову стару версію ATACMS з касетною бойовою частиною, яка б'є на 160 км. Україна просила ракети з дальністю до 300 км, щоб вражати російські цілі в Криму.

США можуть передати Україні ракети ATACMS наступного тижня

Конгрес США не міг погодити законопроект про допомогу Україні з жовтня 2023 року через позицію республіканців, які контролюють Палату представників.

20 квітня Палата представників Конгресу схвалила виділення $61 млрд для допомоги Україні в рамках комплексного законопроекту. 23 квітня його має розглянути Сенат. У разі схвалення законодавцями, документ підпише президент США Джо Байден.

По материалам: Подробности