itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
(відео) ” src=”/wp-content/uploads/2024/04/d843f20e1425e624b74dc7267ab89827.jpg” alt=”Силовики почали розганяти протестувальників біля парламенту в Тбілісі (відео)” width=”100%” />

Грузинські спецпризначенці почали розганяти протестувальників у Тбілісі. Проти людей, які зібралися на мітинг проти закону "про іноагентів", застосовується сльозогінний газ, відбуваються затримання, повідомляють місцеві ЗМІ.

Ситуація загострилася після спроби протестувальників заблокувати вихід з задньої сторони парламенту. За повідомленням телеканалу Rustavi 2, проти протестувальників застосували водомет, а самі мітингувальники почали кидати у силовиків різні предмети. 

За різними оцінками, в акції протесту беруть участь від 8 до 15 тисяч осіб. Люди виступають проти суперечливого законопроєкту "про іноземних агентів", який копіює російський.

Напередодні його схвалив парламентський комітет з юридичних питань і сьогодні, 16 квітня, він розглядається в парламенті. Документ передбачає, що будь-яка організація, яка фінансується з-за кордону більше ніж на 20%, має щорічно надавати декларацію про доходи з зазначенням їхніх джерел та цільового використання коштів.

Нагадаємо, через закон "про іноагентів" у парламенті Грузії 15 квітня побилися депутати.

По материалам: Подробности