itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
ПАРЄ у резолюції закликала передати Україні заморожені російські активи

Парламентська асамблея Ради Європи у вівторок, 16 квітня, проголосувала за резолюцію з закликом передати Україні заморожені російські активи.

У ПАРЄ повідомили, що асамблея одностайно ухвалила резолюцію з "закликом передати заморожені російські державні активи до нового фонду для відбудови України".

"Резолюція закликає до створення міжнародного компенсаційного механізму і відповідного фонду під проводом Ради Європи. 

ПАРЄ також закликала держави члени Ради Європи та інші країни передати у розпорядження механізму всі заморожені російські активи.

Напередодні під егідою Ради Європи вже запрацював Міжнародний реєстр збитків. Наступний крок – створення дієвого механізму виплат компенсацій за претензіями, які будуть подані до реєстру", – написала віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк. 

Резолюція ПАРЄ передбачає створення міжнародного трастового фонду, до якого передадуть заморожені російські активи з країн-учасниць Ради Європи та інших держав.

Пропонується створити неупереджену комісію для розгляду претензій, яка діяла б за загальновизнаними юридичними нормами, аби розглядати заявки України та інших суб’єктів (фізичних та юридичних осіб), постраждалих внаслідок агресії. 

По материалам: Подробности