itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Німеччина терміново передає Україні Patriot

Німеччина терміново передасть Україні один зенітно-ракетний комплекс Patriot для захисту від російських ракетних атак. Про це повідомило у соцмережах Міноборони ФРН.

Німеччина негайно передасть ще одну вогневу систему PATRIOT Україні для відбиття атак російської авіації. Він поставляється на додаток до вже поставлених і запланованих до передачі систем ППО.

За словами міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса, Берлін робить все можливе для підтримки Києва з точки зору німецької оперативної готовності.

Російський терор проти міст та інфраструктури України завдає незмірних страждань. Він також ставить під загрозу енергопостачання населення та руйнує промислові об'єкти, які є важливими для оперативної готовності українських збройних сил.

Нагадаємо, напередодні глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна домовляється з союзниками про передачу двох батарей системи протиповітряної оборони Patriot та однієї SAMP/T.

Американська компанія Raytheon, яка виробляє зенітно-ракетні комплекси Patriot, пообіцяла що до кінця 2024 року Україна отримає п'ять додаткових систем Patriot.

Як працює ЗРК Patriot

Німеччина терміново передає Україні Patriot

Раніше Кулеба заявив, що Трипільська ТЕС уціліла б, якби Захід вчасно надав Patriot.

По материалам: Подробности