itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У гру "руйнування економіки" можна грати вдвох: які наслідки матимуть удари по НПЗ у росії <span id=(відео)” width=”100%” />

Українські удари могли вивести з ладу понад 15% потужностей НПЗ в росії. Російські нафтові компанії переживають труднощі з ремонтом нафтопереробних заводів через західні санкції. Ці проблеми посилюються через атаки українських безпілотників.  

Як наслідок виробництво бензину в рф вже впало на 7%, однак цього замало, щоб спровокувати паливну кризу в рф.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" Олександр Сіренко, аналітик консалтингової компанії "НафтоРинок" Олександр Сіренко.

"Падіння на 7% виробництва бензинів – це замала цифра для такої великої країни як росія. Вона сама споживає ці бензини. Якщо буде рости цифра зниження експорту дизельного пального, тоді це зовсім інша гра, бо саме експорт формує валюту в країні, за яку росія купує ту зброю, яка летить потім в нашу сторону.

З того, що оприлюднено, було пошкоджено близько 15% російських НПЗ. Бачимо перспективу, тобто ще як мінімум половину треба перебити для того, щоб кожний житель росії відчув це навантаження на себе. Тобто коли вони харчувались, грубо кажучи, з надр землі, а тепер потрібно буде заробляти ці гроші якось по іншому. І це призведе до дестабілізації в країні, до інфляції, до кризи економічної. І тоді буде зрозуміло, що в цю гру "руйнування економіки" можна грати вдвох…

Буде девальвувати рубль, буде дорого коштувати пальне, буде дефіцит пального врешті-решт. У них і без наших ударів восени минулого року був дефіцит пального, саме в прифронтових до України областях…

А тепер це буде справжній дефіцит, коли не буде вистачати нафтопродуктів  для власного споживання. І увага: уже є повідомлення, що як завжди протягує руку соратник путіна лукашенко. Він збільшив відвантаження бензинів до росії. Це вже наслідок того, що пошкоджено було декілька нафтопереробних заводів у росії", – розповів Олександр Сіренко.

Аналітик заперечив повідомлення у західних ЗМІ, що удари по російських НПЗ призвели до зростання світових цін на нафту.

"Це (зростання цін – ред.) відбулось тимчасово, тільки на початку березня. Надалі ціна на нафту стабілізувалася. Навпаки, коли влучають у переробний завод, то сировини стає більше, і нафта має дешевшати, що і відбулося наприкінці березня – на початку квітня", – сказав Сіренко. 

По материалам: Подробности