itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Електронний реєстр військовозобов'язаних: у Міноборони пояснили, що зміниться для українців (відео)

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про електронний реєстр військовозобов'язаних. До нього стікатимуться дані про громадян  чоловіків у віці від 17 до 60 років з шести найбільших державних реєстрів – Податкової, МОЗу, Мін’юсту, МВС, ЦВК, Міграційної служби. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла заступниця Міністра оборони України з питань цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

"Законопроект 10062 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку щодо призовників військовозобов'язаних і резервістів" був підписаний ще в 2017 році.

Фактично реєстр "Оберіг" давно існує, функціонує і постійно модернізується. Наприкінці 2023 року він значно поповнився даними, ми зараз обмінюємося даними про військовозобов'язаних шістьма найбільшими реєстрами країни.

Але новий закон покращує взаємодію реєстру зі всіма державними реєстрами  і розширює перелік даних про військовозобов'язаних. 

Наприклад, ми можемо розуміти, яка освіта у військовозобов'язаного, чи змінились далі про нього в інших реєстрах тощо.

Мета цих взаємодій – автоматизація процесів обліку. Громадянам буде необов'язково звертатися до ТЦК і СП особисто, громадяни зможуть надавати свої дані через електронний кабінет військовозобов'язаного. Фактично кожен зможе закинути запит через кабінет до інших реєстрів і таким чином поповнити або активізувати свої дані в "Оберігу", – розповіла Черногоренко. 

По материалам: Подробности