itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
З окупації повернули ще три сімʼї з дітьми

Три родини з тимчасово окупованих територій Запорізької та Донецької областей повернули на підконтрольну Україні територію.

За інформацією Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, одна з цих сімей, яка проживала в Енергодарі та працювала на ЗАЕС, відмовилась співпрацювати з окупантами.

Це призвело до того, що росіяни вчиняли обшуки, залякування та допити родини. Також вдалося вивезти матір з 8-річним сином та матір з 9-річним сином з Донеччини.

Нині наш Офіс із партнерами та іншими державними структурами опікуватиметься, щоб діти та їх сім’ї отримали необхідну допомогу та підтримку. Із родинами вже поспілкувалися правоохоронні органи для того, щоб встановити, які злочини вчиняли окупанти. Також усім повернутим запропонували безкоштовну психологічну та медичну допомогу, – написав омбудсмен.

Нагадаємо, пропагандистські медіа та Telegram-каналах поширюють історії про можливий наступ російських загарбників на територію Сумської області. Противник поширює такі повідомлення, щоб викликати паніку серед місцевих жителів.

По материалам: Подробности