itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
"Одна з найбільших дурниць, що я чув": Такер Карлсон висміяв "денацифікацію" путіна (відео)

Американський блогер і колишній телеведучий Fox News Такер Карлсон, який на початку лютого записав у Кремлі інтерв'ю з володимиром путіним, розкритикував так звану "денацифікацію", якою президент росії виправдовує збройне вторгнення в Україну.

Блогер Лекс Фрідман під час підкасту запитав Карлсона, що той думає про "денацифікацію" для виправдання війни:

Я подумав, що це одна з найбільших дурниць, що я коли-небудь чув. Я не розумію, що це означає. Тобто, я багато про це думав.

 

Я ненавиджу всі ці розмови, бо в них нічого немає реального, це просто ad hominem ("Аргумент спрямований на людину" – розраховане на упередження, перехід на особистості – ред.). Це спосіб асоціювати когось зі злим режимом, який навіть більше не існує.

 

Насправді нацизм, яким би він не був, невіддільний від німецької нації. Це був націоналістичний рух у Німеччині. Не було інших наці, так? Немає "Книги нацизму"! Типу, гей я хочу бути нацистом! Що це таке, бути нацистом?

"Майн кампф" – це не "Дас Капітал". "Майн кампф", як я розумію, це відповідь на Версальські угоди.

 

Я вкрай антинацист. Я просто кажу, що не має жодного нацистського руху 2024-му. Це спосіб назвати людей "злими"!

 

Окей, Путін не любить українців-націоналістів. Путін взагалі ненавидить націоналізм, що цікаво. Ще б пак, адже він має 80 різних республік, і боїться націоналістичних рухів. Він влаштував війну в Чечні через це…

 

Я за націоналізм, за американський націоналізм, тож я не згодний з путіним щодо цього. Але називати їх (українців – ред.) нацистами – це якесь дитинство…

 

І я сидів там (у кремлі – ред.), і він вісім хвилин розповідав про нацистів. І я подумав: мабуть, він у це вірить.

"Денацифікація" і "демілітаризація" – дві офіційні причини збройного вторгнення в Україну, яке володимир путін почав 24 лютого 2022 року. В інтерв'ю Карлсону президент рф кілька разів згадував це слово:

"Нет, мы пока не достигли своих целей, потому что одна из целей – это денацификация. Имеется в виду запрещение всяческих неонацистских движений".

"Денацификация. После обретения независимости Украина начала искать, как говорят некоторые аналитики на Западе, свою идентичность. И ничего лучше не придумала, как поставить во главу угла этой идентичности ложных героев, которые сотрудничали с Гитлером".

"Вы говорите: Гитлера нет уже столько лет, 80 лет. Но дело его живёт. Люди, которые уничтожали евреев, русских и поляков, живы. И Президент, действующий Президент сегодняшней Украины, аплодирует ему в канадском парламенте, аплодирует стоя! Разве мы можем сказать, что мы целиком выкорчевали эту идеологию, если то, что мы видим, происходит сегодня? Вот что такое денацификация в нашем понимании. Надо избавиться от тех людей, которые эту теорию и практику оставляют в жизни и стараются её сохранить, – вот что такое денацификация". 

По материалам: Подробности