itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Кулеба закликав українців, які виїхали під час війни, повернутись і допомогти захищати Україну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців, які тимчасово покинули Україну під час російського вторгнення, повернутись і долучитися до захисту батьківщини.

В інтерв'ю The Irish Times він також подякував Ірландії за наданий притулок понад 100 тисячам українців та гуманітарну допомогу на десятки мільйонів євро, а також за іншу форму підтримки.

"Ми поважаємо індивідуальний вибір кожної людини, але ми також закликаємо всіх українців, які виїхали з країни з початку повномасштабного вторгнення, розглянути можливість повернення додому.

Ми розуміємо, що деякі люди не можуть мати такого вибору через стан здоров'я чи інші особисті обставини. Але тих, хто має вибір, ми запрошуємо повернутися і допомогти Україні боротися і вижити своїм безпосереднім особистим внеском", – пояснив він.

За оцінками, з початку повномасштабного російського вторгнення з України виїхали шість мільйонів людей, більшість із них – до Європейського Союзу.

Нагадаємо, українські біженці у Польщі зможуть отримати нову грошову допомогу у розмірі 850 злотих (8172 грн) упродовж трьох місяців. Реєстрація на виплати розпочнеться 22 лютого. 

По материалам: Подробности