itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У Міноборони закликали якнайшвидше прийняти новий законопроєкт про мобілізацію

Новий законопроєкт щодо мобілізації в Україні відповідає всім необхідним стандартам, і Верховна Рада повинна якнайшвидше проголосувати за нього.

Про це повідомив в ефірі телемарафону начальник управління преси та інформації Міноборони Іларіон Павлюк.

Обговорення законопроєкту в демократичній державі – це абсолютно нормальний процес. Інша справа, що йде війна і ми не маємо багато часу. Тому дуже хотілося, щоби якомога швидше ми почали рухатися, щоби було голосування за законопроект, – заявив Павлюк.

За його словами, цей новий законопроєкт є ефективним і призначений для підсилення Збройних сил, відповідаючи сучасним вимогам і будучи надзвичайно важливим.

Він містить ключову норму про визначеність терміну служби, про оці 36 місяців. Тому що ви не можете бігти невизначену дистанцію… Ми чудово усвідомлюємо, що це один з важливих чинників залучення до війська, – сказав він.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов вважає, що головне, щоб новий законопроєкт про мобілізацію був справедливим. Хоча норми документу поки обговорювати зарано, оскільки треба дочекатись остаточної редакції.

По материалам: Подробности