itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
200 мільйонів фунтів із допомоги Британії піде на дрони – Умєров

У межах пакету оборонної допомоги Великої Британії Україні, який оголосив прем'єр-міністр Ріші Сунак під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві, 200 мільйонів фунтів передбачено на виробництво бойових дронів для України.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров у Facebook.

"Прем’єр-міністр Сунак також оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 2,5 млрд фунтів. Це найбільший пакет допомоги з початку повномасштабного вторгнення.

Щонайменше 200 мільйонів з цього пакету будуть виділені на виробництво бойових дронів для України, зокрема для розвідувальних, далекобійних та морських дронів. Це буде найбільша поставка дронів для України серед усіх країн", – повідомив Умєров.

Крім того, Велика Британія надасть Україні додаткові 18 мільйонів фунтів гуманітарної допомоги. Ця допомога буде спрямована на подолання наслідків російських повітряних обстрілів, посилення захисту енергетичної інфраструктури та надання допомоги постраждалим від війни.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак відвідали українських військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в одному з медичних закладів столиці.

По материалам: Подробности