itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Зеленський обговорив із Трюдо посилення захисту українського неба

Президент України Володимир Зеленський провів свою першу міжнародну розмову в 2024 році, поговоривши з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо щодо зміцнення захисту українського неба.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

"Передусім спілкувалися на безпекову тематику. Поінформував Джастіна про російські удари по наших містах і селах: постійний ракетний терор, удари "Шахедів". Лише за вечір перед Новим роком і новорічну ніч нашим силам ППО вдалося знищити понад 80 ударних дронів, але, на жаль, у Сумській, Одеській, Львівській, Полтавській, Київській, Донецькій і Херсонській областях були й влучання, що призвели до пошкодження цивільних об’єктів", – заявив він.

Зазначено, що Зеленський висловив подяку Трюдо за готовність допомагати у підвищенні безпеки українського повітря, зокрема за постачання додаткових "Насамсів" – систем та ракет для них.

"Обговорили роботу над безпековими гарантіями, домовилися, що наші команди вже найближчим часом активізують двосторонній діалог для відповідної угоди", – додав президент. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський впровадив рішення РНБО щодо застосування санкцій проти шести громадян російської федерації.

По материалам: Подробности