itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У США наразі залишився 1 млрд доларів на допомогу Україні - Білий дім

Карін Жан-П'єр, представниця Білого дому, повідомила, що на даний момент в бюджеті Сполучених Штатів, з якого надається допомога Україні, залишається 1 мільярд доларів. Про це вона заявила під час брифінгу.

За її словами, це фінансування призначене для поповнення запасів, які використовуються Пентагоном для закупівлі нового озброєння та обладнання у виробників США для заміни того, що надсилається Україні.

Представниця Білого дому також розповіла, що Вашингтон вже витратив 96% коштів на поповнення запасів Міністерства оборони Сполучених Штатів, а залишилось використати останні 4%, які планується витратити цього місяця.

Як тільки у нас закінчаться ці кошти, ми не зможемо поповнювати власні запаси та замінити те, що ми надсилаємо в Україну. Ось що поставлено на карту, – пояснила речниця.

Жан-П'єр підкреслила, що це стало однією з причин візиту президента Володимира Зеленського та його зустрічей у Конгресі.

Відповідаючи на питання журналіста щодо впливу глави української держави на ситуацію, представниця Білого дому наголосила, що переговори щодо фінансування ще тривають, але вона не може розголошувати їхні деталі. Однак за словами речниці, цей візит вважається важливим.

Я пам'ятаю, як Зеленський розповідав про те, через що вони проходять, про дітей, людей, які втратили життя, які втратили все. Хто про це може краще розповісти, як не сам президент? Тому дуже важливо, що він поговорив із сенаторами, з членами Палати представників та Байденом, – додала Жан-П'єр.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський провів у Сенаті США закриту зустріч з конгресменами.

По материалам: Подробности