itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
"Київ закупив квартир для переселенців майже на 230 млн гривень" - Кличко

У вівторок, 11 жовтня, мер Києва Віталій Кличко віддав 64 сім'ям вимушених переселенців ордери на нові квартири. Ці квартири були придбані містом та виділені цим родинам як тимчасове житло.

Ця ініціатива має на меті надати допомогу тим, хто був вимушений покинути свої рідні домівки через конфлікти, природні катастрофи чи інші обставини, і забезпечити їм прийнятні умови для життя в новому місці.

Про це повідомляється на сайті Кличка.

Київ, через війну, з якою вдерлася в Україну росія, став новим домом для сотень тисяч людей із різних куточків країни. Столиця робить усе для того, щоб українці, які переїхали до Києва, жили комфортно та легше адаптувалися на новому місці. Забезпечує вимушених переселенців роботою і медичним обслуговуванням, влаштовує дітей до шкіл та садочків. І столиця вже закупила 113 квартир, сумарною вартістю майже 230 млн гривень, які надає безкоштовно вимушеним переселенцям для тимчасового проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва.

З початку повномасштабного вторгнення на територію України було зареєстровано близько 281 тисяч внутрішньо переміщених осіб у Києві, з яких понад 55 тисяч – діти. Подібні статистичні дані свідчать про масштаб гуманітарної кризи в країні та потребу в широкому спектрі заходів для надання допомоги цим особам.

За останні роки Київ також став місцем прихистку для понад 400 тисяч переселенців, які шукали притулок у столиці. Серед них є багато дітей, людей з інвалідністю та пенсіонерів. Забезпечення таким особам житла, медичної допомоги та соціальних послуг є важливим завданням для влади та громадських організацій, які активно працюють над розв'язанням цих проблем.

Сьогодні 956 родин внутрішньо переміщених осіб у Києві потребують житла. Це багатодітні родини; сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю; родини, де мама одна виховує дітей. А також непрацездатні особи та інші люди, які потребують особливої уваги та підтримки.

Нагадаємо, що у Дніпрі воїнам вручили ключі від нових квартир.

По материалам: Подробности