itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Байден запросить у Конгресу пакет допомоги для України до $100 млрд - ЗМІ

Президент Сполучених Штатів Джо Байден має намір попросити у Конгресу про виділення Україні найбільшого в історії пакета допомоги, який мне сягнути 100 млрд доларів.

Про це пише видання The Telegraph з посиланням на свої джерела.

Журналісти повідомили, що в Білому домі розглядають можливість запросити "одноразовий" пакет фінансування допомоги Україні до наступних виборів президента США, намагаючись вийти з глухого кута з ситуацією з республіканцями.

Ряд аналітиків зазначає, що одноразовий пакет на 100 млрд доларів дасть найкращий шанс адміністрації Байдена забезпечити допомогу Україні до виборів у листопаді наступного року. Також такий крок дозволить уникнути маніпуляцій щодо допомоги зі сторони окремих політиків.

"Ідея "великого пакету" твердо підтримується багатьма в адміністрації", – повідомило джерело.

Ряд республіканців на чолі з Дональдом Трампом неодноразово критикували Байдена за допомогу Україні, також такі дії Білого дому не підтримує частина суспільства.

Від початку війни в лютому 2022 року Конгрес схвалив чотири військові пакети на загальну суму близько 113 мільярдів доларів. З цієї суми близько 73 мільярдів доларів було безпосередньо передано Києву готівкою або у вигляді озброєння, взятого з американських арсеналів. Найбільший пакет у розмірі 45 мільярдів доларів був ухвалений у грудні 2022 року, але він вичерпується.

За словами представника адміністрації, Байден планує "велику" промову щодо України, яка "спробує об'єднати Америку навколо того, чому так важливо підтримувати Україну і як багато поставлено на карту".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наступного тижня адміністрація Байдена оголосить про новий пакет озброєнь для України.

По материалам: Подробности