itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Трампа визнали винним у справі про шахрайство

Суддя в Нью-Йорку ухвалив, що колишній президент США Дональд Трамп несе відповідальність за шахрайство та перебільшення свого статку на мільярди доларів на рік у фінансових звітах, що подаються банкам та страховикам. Про це повідомляє Reuters. 

Рішення, яке ухвалив суддя Артур Енгорон у Манхеттені, належить до найбільшого позову штату проти колишнього президента США, прямо перед судовим процесом, який має розпочатися вже 2 жовтня. Штат вимагає повернути збитки у розмірі $250 млн.

Генпрокурор Нью-Йорка Летіша Джеймс подала до суду на Трампа, його компанію з нерухомості та двох його синів (Дональда Трампа-молодшого та Еріка Трампа) у вересні 2022 року, звинувативши їх у завищенні вартості активів у період з 2011 по 2021 рік. 

Як стверджувала прокурор, за останні 10 років Дональд Трамп перебільшував статки щорічно на суму від $2,23 млрд до $3,6 млрд. Так вони хотіли отримати вигідніші умови від банків та страховиків.

Захист Дональда Трампа звинувачення у шахрайстві заперечував, стверджуючи, що позов Летіши Джеймс є політично мотивованим. 

Це одна з шести справ проти Трампа, включаючи чотири кримінальні справи в різних штатах, включаючи справу про штурм Капітолію в січні 2021 року, спробу скасувати результати виборів 2020-го, а також про неналежне зберігання секретних документів.

Трампа визнали винним у справі про шахрайствоНагадаємо, президент Зеленський закликав Трампа оприлюднити мирний план закінчення війни.

По материалам: Подробности