itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
В Італії помер останній хрещений батько "Коза Ностри" (фото)

У лікарні італійського міста Л'Акуїла помер один з лідерів сицилійського злочинного угруповання "Коза ностра" (італ. Cosa Nostra – "наша справа") Маттео Мессіна Денаро. Про це повідомляє агентство ANSA.

Три роки у 62-річного боса мафії діагностували рак товстої кишки. Денаро зробили кілька операцій та хіміотерапію. З серпня він перебував у лікарні "Акуїла" в броньованій палаті. 22 вересня Денаро впав у кому, після чого лікарі констатували його смерть.

Маттео Мессіну Денаро, який вважався одним із останніх лідерів "Коза ностра" першої величини, які перебували на волі, затримали у січні 2023 року. Боса мафії знайшли у приватній клініці у Палермо на Сицилії, де він проходив лікування.

В Італії помер останній хрещений батько "Коза Ностри" (фото)

Денаро перебував у розшуку з літа 1993 року і був заочно засуджений до довічного ув'язнення за організацію десятків вбивств, у тому числі двох прокурорів у боротьбі з мафією Джованні Фальконе та Паоло Борселліно у 1992 році.

Йому також загрожувало довічне ув'язнення у справі про вибухи у Флоренції, Римі та Мілані у 1993 році.

Денаро став одним із лідерів "Коза ностра" після того, як у 2006 році заарештували лідера сицилійської мафії Бернардо Провенцано.

В Італії помер останній хрещений батько "Коза Ностри" (фото)

Влітку 2021 року повідомлялося, що в Італії вийшов на волю Джованні Бруска – колишній глава сицилійської мафії на прізвисько Свиня ("u Verru").

По материалам: Подробности