itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
ЗСУ мають успіхи на Запорізькому напрямку - Гуменюк

Цього тижня сили оборони України здійснюють просування на Запорізькому напрямку. Про це заявила речниця Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Зокрема, за даними Гуменюк, спостерігається збільшення обстрілів Кінбурнської коси в напрямку Очакова та Куцурубської громади. Ворог намагається притягти увагу та розсіяти зусилля українських захисників, оскільки побоюється активності на Херсонському напрямку. Крім того, Бериславський напрямок продовжує бути обстрілюваним керованими авіабомбами.

Речниця також відзначила, що цього тижня найбільші успіхи в наступальній операції спостерігаються на суходолі. Збройні сили України хоча стикаються зі значними труднощами, все ж мають прогрес на Запорізькому напрямку.

У нашій зоні відповідальності, де лінія фронту проходить руслом річки Дніпро, все ж таки продовжується контрбатарейна боротьба. І наші основні досягнення – це нищення потенціалу ворога. Якщо говорити загалом за тиждень, то у нас дуже потужні результати, – сказала вона.

Речниця повідомила, що протягом тижня Сили оборони знищили більше 10 човнів, що належали диверсійно-розвідувальним групам (ДРГ). Також було нейтралізовано великокаліберні гармати, зокрема Мста-Б та Гіацинт, і значну кількість станцій радіоелектронної боротьби.

Крім того, дуже потужною була повітряна розвідка. Тільки за вчорашню добу знищено сім безпілотників. Тільки два з яких – ударні типу Ланцет, а решта – це розвідувальні, якими ворог намагається збирати інформацію дуже далеко вглиб навіть до Миколаївської та Одеської областей, – розповіла вона.

По материалам: Подробности