itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
росія вночі атакувала Україну: усі подробиці

У ніч проти суботи, 13 травня, окупанти здійснили чергову масштабну атаку теритоії України. 

Повітряна тривога почала ширитися країною близько 01:20. У моніторингових чатах попередили про загрозу атаки ракетами й дронами півднну частину держави. 

Близько 01:30 у пролунали вибухи в Миколаєві. Згодом очільник ОВА Віталій Кім повідомив, що загарбники вчергове атакували цивільні об'єкти. Невдовзі стало відомо про пожежу в житловлму будинку, яку вже ліквідували рятувальники. 

У Миколаївській міській раді поінформували, що внаслідок ворожих обстрілів сталася пожежа на підприємстві, а також пошкоджено житлові будинки й навчальний заклад. Є троє постраждалих серед населення. 

О 02:30 тривога була оголошена зокрема й у столиці. Вибухи пролунали в Київській області. У ОВА попередили місцевих про загрозу атаки БпЛА, зазначили, що в регіоні працює ППО. Мешканців закликали бути в укритті.   

Ближче до ранку про повітряну загрозу сповістили й жителів західних регіонів. Численні звуки вибухів чули на Хмельниччині та Львівщині. 

"У результаті обстрілів Хмельниччини слід очікувати суттєвої затримки щонайменше п'ятьох рейсів на даний момент", – Укрзалізниця.

  • №38/36 Ужгород, Перемишль – Одеса;
  • №119 Запоріжжя – Львів;
  • №139 Київ – Кам'янець-Подільський;
  • 85/233 Покровськ, Дніпро – Львів;
  • №716 Перемишль – Київ. 

Наразі немає офіційних подробиць про наслідки російської атаки Київщини, Хмельниччини та Львівщини.

По материалам: Подробности