Начальники генштабів США та рф провели телефонні переговори

Голові Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі провів телефонні переговори з начальником Генштабу збройних сил рф – першим заступником голови міноборони Валерієм Герасимовим.

Деталі переговорів не розкриваються. Зазначається лише, що контакт відбувся "у розвиток телефонних переговорів" міністра оборони США Ллойда Остіна та його російського колеги сергія шойгу, які обговорювали збиття російським винищувачем американського ударного безпілотника MQ-9 Reaper (Жнець) над Чорним морем.

У Пентагоні заявили, що Остін та шойгу провели телефонні переговори з приводу "недавньої непрофесійної, небезпечної та безрозсудної поведінки" російських пілотів у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Дрони США продовжать літати "скрізь, де дозволяє міжнародне право", заявив міністр оборони США.

Нагадаємо, 14 березня над Чорним морем було виведено з ладу та затоплено безпілотник MQ-9 Reaper. Американські військові стверджували, що він упав через маневр російського винищувача Су-27. 

По материалам: Подробности