Окупанти вивели з Чорного моря всі ракетоносії: у чому причина

Окупанти ззавели свої ракетоносії в пункти базування через потужний шторм в Чорному морі. Наразі ворог тримає в акваторії на бойовому чергуванні два судна, яки не є носіями "Калібрів", але загроза ударів все ж залишається. Про це повідомляє начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Наразі в морі продовжує вирувати дуже потужний шторм, як для Чорного моря він максимально потужний на даному етапі, раніше такого не фіксувалося – це 5-7 балів. Саме тому корабельне угруповання ворога майже повністю ховається в пунктах базування. На чергуванні залишено два кораблі, але це не ракетоносії, вони збирають інформацію про надводну обстановку.

За її словами, в Азовському морі наразі шторм у 2-3 бали, і для цього моря, як зазначила Гуменюк, – це теж досить потужно, тому там немає кораблів рф на чергуванні.

При цьому вона акцентувала попри це загроза ракетних ударів з акваторії Чорного моря зберігається, оскільки гіпотетично ворог може здійснити обстріл і з пунктів базування.

Хоча це суперечить нормам безпеки, але ж ми знаємо, що рф дуже часто не дотримується загальновстановлених правил. Окрім того, для виведення на бойове чергування у відкрите море для здійснення залпу ракетоносія достатньо двох годин. Тому ситуація змінюється динамічно, ми за нею стежимо постійно.

По материалам: Подробности