50 млрд для українців: у США ініціюють допомогу через "зимове загострення"

Конгресмен США Ненсі Пелосі заявила про те, що з кожним днем, як зима наближатиметься, ситуація в Україні може загострюватись. Про це вона сказала під час Кримської платформи.

Тому Конгрес ініціює найближчим часом нові виплати у рамках допомоги у розмірі 50 мільярдів доларів на гуманітарну підтримку українців, оскільки "на кону сама демократія".

Ми будемо надавати підтримку до перемоги. Ми бачили 12 жовтня як 143 країни ООН виступили єдиним фронтом проти анексії територій України. Підтримка буде тривати, хоча ми знаємо, що з наближенням зими ситуація в України може загострюватися. Ми можемо виступити зараз з меседжем підтримки з боку США на користь України.

За її словами, Конгрес виділяв близько 60 млрд доларів на гуманітарну підтримку України, частина цієї суми була виплачена кілька тижнів тому і незабаром будуть нові виплати.

Це ключовий пріоритет – забезпечити, щоб США реагували на конкретні потреби та запити України, надавати додаткові системи зброї в тому числі РСЗВ і я хочу подякувати нашому Міністерству оборони, яке провело збори, щоб ми могли спільно обговорити, як нам забезпечити найкращу підтримку України.

Вона додала, що Конгрес працює, щоб притягнути росію до відповідальності, накладаючи сильні санкції проти її енергетичної системи і припиняючи нормальні торговельні стосунки.

Ми робимо це у двопартійному форматі, тому що це необхідно і ми знаємо, що на кону сама демократія.

По материалам: Подробности