путін піде на ескалацію в Україні, бо його режим слабшає - польський прем'єр

З кожним днем режим російського диктатора володимира путіна слабшає. Тому найближчим часом можлива нова хвиля ескалація агресії рф проти України.

Про це повідомляє прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, якого цитує "Польське радіо".

"Російський ведмідь поранений і, на жаль, найближчим часом можна очікувати ескалації насильства та хвилі російської агресії. Це не змінює того факту, що з кожним днем ​​режим Путіна слабшає, втрачає кров і повітря", – заявив Моравецький.

Він зазначив, що звернення путіна, в якому він оголосив про мобілізацію росіян "мало викликати страх", але це свідчить не про силу росії, а про глибоку кризу, в якій вона опинилася.

"Із самого початку вторгнення весь світ дивився на ганьбу російської армії, наповненої технікою минулої епохи, танками, які кинуті посеред поля. Солдати, які, потрапили в український полон та заявляли, що їм сказали, що вони йдуть на навчання, а не на звичайну війну", – нагадав Моравецький.

Прем'єр звернув увагу, Путін довгий час не хотів відправляти на фронт етнічних росіян, тому в першу чергу кидали на війну "азіатські меншини з далеких російських республік".

"Тим більше приголомшлива реакція російського суспільства на новину про призов. Буквально після виступу Путіна російський інтернет захлиснула хвиля запитань про те, як уникнути призову в армію, а в пошуковій системі Google запанували запити: як зламати руку або як покинути Росію", – зазначив Моравецький.

За його словами, "будівля російської пропаганди вільно руйнується".

"Путін це знає, тому він продовжує такі, а не інші рішення. Російському ведмедю боляче, і, на жаль, найближчим часом можна очікувати ескалації насильства", – прогнозує Моравецький.

Він підкреслив, що дивиться на російські протести з якоюсь легкою надією, а західні політики, західна еліта "повинна прозріти".

"Польський уряд, Польща завжди буде голосом розуму, голосом миру, свободи та безпеки. У нас одна мета, і ця мета – перемога", – резюмував глава уряду Польщі.

По материалам: Подробности