Найбільша партія Європарламенту підтримає оголошення росії державою-терористом

Європейська народна партія (ЄНП – фракція Європарламенту) заявила про намір проголосувати за резолюцію про оголошення росії "терористичною державою". Про це заявила віцеголова групи ЄНП з закордонних справ литовський політик Раса Юкнявічене. Її слова наводить заява партії.

Європейський парламент відкрито заявляє про це, і ми проголосуємо за резолюцію на пленарному засіданні наступного тижня, щоб класифікувати Російську Федерацію як терористичну державу.

Голосування планується на пленарній сесії, яка стартує у Страсбурзі 21 листопада. У партії також назвали неприйнятною присутність глави МЗС рф Сергія Лаврова на саміті G20.

У ЄНП вважають, що дозволити сергію лаврову сісти за один стіл переговорів з рештою лідерів G20 – це означає дозволити "одному з керівників терористичної держави брати участь на рівних у дискусії про майбутнє світу".

Це неприйнятно.

Нагадаємо, 26 жовтня Польща ухвалила резолюцію, яка визнає рф "терористичним режимом". 18 жовтня Естонія оголосила росію країною-спонсором тероризму. 11 серпня таке ж рішення ухвалила Латвія.

10 травня "терористичною державою" росію назвала Литва. 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання політичного режиму в росії "терористичним".

По материалам: Подробности