itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Стрибок до 65 гривень за літр: що буде з цінами на бензин в Україні

Після того, як НБУ на 25% підняв офіційний курс долара, деякі експерти очікують зростання цін на пальне. Водночас роздрібні ціни на бензин та дизельне паливо в Україні 27 липня порівняно з попереднім торговим днем не змінилися, а автогаз подешевшав ще на 50 копійок.

Як вважає директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн, завдяки зниженню світових цін на нафту та нафтопродукти, ціни на пальне в Україні можуть залишитися на поточному рівні. 

У той же час, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пензін каже, що варто очікувати зростання цін на пальне.
 
"У нас було закуплено досить великі обсяги палива за курсом 29,25/$. Ми сьогодні бачимо на заправках 50 грн за літр А-95 і десь 57 грн за дизпаливо. Це залишки купленого по 29.25/$", – пояснив він.

Сергій Куюн прогнозує, що коли ці запаси вичерпаються, нафтові трейдери збільшать ціну на заправках. Коли вони почнуть закуповувати по 36,3 грн. за долар, бензин зросте в ціні до 56-57 грн./літр, а дизпаливо коштуватиме під 65 грн.

По материалам: Подробности