itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Найбільший металургійний комбінат України зупиняється на три місяці

Найбільше гірничо-металургійне підприємство України АрселорМіттал Кривий Ріг з 1 серпня на три місяці призупинить діяльність гірничо-збагачувального комбінату. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Таке рішення викликане серйозними економічними факторами, зокрема, зниженням економічної активності в Європі, зменшенням попиту на залізорудну продукцію, а також суттєвим зростанням витрат на транспортування ЗРС.

Підприємство не скорочуватиме кадри, однак запровадить зміни до роботи: скоригує графік і скоротить зарплати на 33%. Працівники гірничого департаменту будуть отримувати 2/3 зарплати. 

Компанія і надалі зберігатиме робочі місця та посади за мобілізованими працівниками. Водночас змушена відмовитися від виплат їм середнього заробітку, для того, щоб уникнути бодай мінімального скорочення персоналу серед 22-тисячного колективу.

Ми розуміємо, що для тих, хто лишається працювати в Кривому Розі, заробіток на заводі є єдиним джерелом доходів. 

Нині підприємство опинилося в безпрецедентній ситуації, але продовжує боротися за кожне робоче місце, приймаючи непрості рішення про скорочення робочого часу та виплат зарплат.

АрселорМіттал Кривий Ріг – криворізький гірничо-металургійний комбінат, що входить до міжнародної корпорації ArcelorMittal зі штаб-квартирою в Люксембурзі. Компанія функціонує у 16 ​​країнах, є найбільшим виробником сталі у Європі, Північній та Південній Америці.

Нагадаємо, що у 2015 році ArcelorMittal продала активи у Росії.

По материалам: Подробности