itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Чому деякі ВПО не отримують допомогу

В Україні не скасовують виплату допомоги внутрішньо переміщеним особам, однак гроші не отримуватимуть люди, у регіонах проживання яких вже не ведуться бойові дії і їхнє житло не зруйноване. Це детально пояснила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телемарафону.

Жодній категорій ВПО не скасовуються виплати. Хто в цій категорії ВПО? Перше – це переміщені з території, де ведуться активні бойові дії, це території оточені, заблоковані, і це ті населені пункти, де сьогодні немає можливості людям повертатися і проживати. А друга категорія ВПО, які мають також право на виплату допомоги на проживання, – це переміщені, у яких зруйноване житло.

Міністр пояснила, що під час запровадження цього виду допомоги у березні в країні налічувалося 14 регіонів, де тривали активні бойові дії, а тепер їх набагато менше – вісім.

Їх визначає Міністерство реінтеграції спільно з Міністерством оборони та військово-цивільними адміністраціями.

Це 300 громад – там, де люди, які не можуть повертатися, будуть і надалі гарантовано отримувати ці виплати. Тому виплати не скасовувалися, принцип залишається незмінним, питання в тому, чи ведуться активні бойові дії, чи можете ви повертатися.

Терміни виплат переселенцям

У "ПриватБанку" розповіли, що Мінсоцполітики щомісяця переказує кошти до 3,13 та 23-го числа включно. Після отримання коштів банк розподіляє їх та перераховує клієнтам, залежно від терміну подання заяви.

Врахуйте, що на кожному етапі, починаючи з даних у заяві, які можуть бути неправильними, і закінчуючи затримками виплат коштів "згори", можуть виникнути проблеми.

Тому терміни виплат за кожною заявою індивідуальні. Нагадаємо, що сума становить 2000 грн на дорослого та 3000 грн на дитину або особу з інвалідністю на місяць.

По материалам: Подробности