itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
"Війну з Росією буде виграно на полі бою" - Боррель

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель за підсумками візиту до України заявив, що війна з Росією "буде виграна на полі бою". Про це він повідомив у Twitter.

Ця війна буде виграна на полі бою. Додаткові 500 мільйонів євро від ЄС знаходяться в стадії реалізації. Поставки зброї відбуватимуться з урахуванням потреб України.

​Раніше офіційні представники Євросоюзу наполягали виключно на дипломатичному шляху припинення війни.

Також високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки заявив, що ракетний удар росіян по залізничному вокзалу в Краматорську знову демонструє повну неповагу Кремля до людського життя.

Жорстокий напад Росії на беззахисних мирних жителів у Краматорську знову показує повну неповагу Кремля до людського життя. Це лише посилить нашу підтримку України.

Борррель наголосив, що Євросоюзу потрібно посилювати санкційний тиск на Росію.

Ми вже запровадили масштабні санкції, але необхідно зробити більше в енергетичному секторі, в тому числі в нафтовому. У понеділок я скликаю Раду ЄС із закордонних справ для обговорення наступних кроків.

Нагадаємо, що 8 квітня президент України Володимир Зеленський провів зустріч у Києві з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і очільником європейської дипломатії Жозепом Боррелем. Європейці також вони відвідали Бучу на Київщині, де рашисти страчували мирних жителів. 

По материалам: Подробности