itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
В Авдіївці відбувається "підсилення підрозділів і маневр військами" - Тарнавський

Станом на 23:00 15 лютого 2024 року ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Запеклі бої точаться в межах міста. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. 

Згідно з прийнятим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Крім того, виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження. 

Підготовлені нові позиції й продовжують готуватися потужні укріплення з урахуванням усіх можливих сценаріїв", – написав бригадний генерал.

За словами  Тарнавського, "командири на місцях знають своє завдання", а "управління військами – стійке та ефективне".

"Авдіївська оборонна операція продовжується. Наші воїни й надалі нищать армію окупанта та перемелюють ресурси і резерви ворога, які той, не шкодуючи, кидає в бій, – пише Тарнавський.

В Авдіївці відбувається "підсилення підрозділів і маневр військами" - Тарнавський

Тим часом український аналітичний паблік Deep State пише, що росіяни захопили укріпрайон "Зеніт" на південь від Авдіївки. І стверджує, що не всі українські військові встигли звідти вийти із оточення:

"Виродки з бригади "Капєйка" підняли російську ганчірку над Зенітом. К**пи останні дні активно лізли в даному районі, де наші бійці давали їм відсіч. Останні дні позиції там були в повному оточенні. Сьогодні основні сили відійшли з позицій, але вийти вдалося не всім, тож не все так радісно, як намагаються подати інші.

Противник продовжує концентрувати свої сили на ділянці і буде продовжувати свій рух в район Хіміка".

В Авдіївці відбувається "підсилення підрозділів і маневр військами" - Тарнавський

Раніше 15 лютого американська газета The Washington Post з посиланням на українських військових написала, що вихід з Авдіївки Збройних сил України є питанням часу. За словами захисників, часткове виведення військ уже розпочалося. Останнім оплотом українських сил у місті стане Авдіївський коксохімічний завод.

По материалам: Подробности