itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Кадрові перестановки: які мотиви та наслідки рішення про звільнення Залужного

У четвер, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський оголосив про звільнення з посади головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

В ефірі телемарафону "Єдині новини" політолог Валентин Гладких розповів про мотиви Володимира Зеленського.

"Ключовим мотивом була спроба щось змінити у тому, як Сили оборони та ЗСУ чинять супротив ворогу. Для того, щоб зробити ці дії більш ефективними. Це жодним чином не применшує того, що зробив пан Залужний. Мабуть, він і сам це усвідомлював. До речі, він також визнавав у своїх авторських колонках відповідальність за деякі невдачі. Я схильний думати, що це ключова причина. Я розумію, що деякі політичні сили впродовж тривалого часу політизували як посаду головнокомандувача, так і його персону. Я не здивуюся, якщо зараз будуть лунати якісь заяви, що нібито в основі цього звільнення є якась і політична мотивація", – заявив політолог.

Гладких вважає, що і Верховного головнокомандувача Володимира Зеленського, і головнокомандувача Валерія Залужного більше цікавить перемога, ніж політичні амбіції. 

Як зазначалося раніше, Олександра Сирського призначено новим головнокомандувачем ЗСУ. Про це повідомив Володимир Зеленський у вечірньому зверненні. 

По материалам: Подробности