itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Відкрити лікарняний можна дистанційно: хто та як може це зробити

Протягом періоду воєнного стану пацієнти, які мають симптоми COVID-19, грипу або ГРВІ, можуть здійснити процес оформлення тимчасової непрацездатності на п'ять календарних днів за допомогою дистанційного способу.

Про це свідчить заява Міністерства охорони здоров'я.

В міністерстві пояснили, що якщо дію медичного висновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити на період понад п’ять календарних днів – пацієнт обов’язково має з’явитися на особистий прийом до лікаря.

МОЗ розповіло, що пацієнт має змогу звернутися до лікаря за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Це не нова норма, вона вже діяла під час пандемії. МОЗ впроваджує зміни для спрощення взаємодії пацієнта з лікарем і мінімізації проявів самолікування.

Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт. 

Нагадаємо, світ повинен бути готовий до невідомих хвороб, які можуть виникнути в майбутньому. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) використовує термін "хвороба X" для їхнього позначення.

По материалам: Подробности