itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Законопроєкт про мобілізацію: у Міноборони розповіли, коли внесуть оновлену версію у парламент

Наталія Калмикова, заступниця Міністра оборони України розповіла в ефірі телемарафону "Єдині новини" про оновлену версію законопроєкту про мобілізацію.

"Робота просувається продуктивно, опрацьовується в комітетах, ведуться перемовини та дискусії, шукається оптимальна форма для того, щоб документ "загорнути" у правильну форму. Найближчим часом очікуємо, що законопроєкт буде внесено до парламенту", – сказала Калмикова.

Також вона підкреслила задачу оновленого закону про мобілізацію.

"Головна ідея законопроєкту незмінна. Наша задача – створити умови, при яких люди, які захищають Україну уже 2 роки, мали можливість звільнитись і відпочити. Для цього нам треба створити умови, в тому числі – і знайти та підготувати заміну цим військовослужбовцям", – заявила заступниця міністра оборони.

Крім того, вона повідомила наскільки дієвим є рекрутинг. За її словами, від моменту, коли людина відгукується на вакансію до моменту підписання контракту проходить понад 2 місяці. Людина зараз в обовʼязковому порядку проходить військову та фахову підготовку. Станом на 15 січня (оновлюються дані кожного понеділка) є понад 46 тисяч відгуків на вакансії. 

По материалам: Подробности