itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Європарламент схвалив покарання для Угорщини та Орбана

Європарламент наближає Європейський Союз до можливості призупинення права Угорщини голосувати за рішення в ЄС шляхом прийняття резолюції, яка стосується покарання прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Про це повідомляє Reuters.

Євродепутати засудили "навмисні, постійні і систематичні зусилля угорського уряду з підриву основоположних цінностей ЄС". За резолюцію проголосували 345 депутатів, а 104 виступили проти.

Резолюція висловила критику в адресу Орбана за вето на надання більшої фінансової допомоги Україні в контексті російського вторгнення. Також в ній закликано здійснити ще один крок у рамках процедури забезпечення законності та правопорядку, що, врешті-решт, може призвести до призупинення права голосу Угорщини в Євросоюзі.

Наголошується, що механізм покарання, передбачений Статтею 7 Договору про Євросоюз, є тривалим і складним, що робить його малоймовірним для максимального використання у майбутньому.

Хоча резолюція, прийнята в Європарламенті, не є юридично зобов'язуючою, вона збільшує політичний тиск на Орбана перед самітом лідерів ЄС, запланованим на 1 лютого у Брюсселі, під час якого розглядатиметься питання нової допомоги для України.

Нагадаємо, країни Євросоюзу пообіцяли Україні, що нададуть фінансову допомогу – 50 млрд євро, які у грудні заблокувала Угорщина – не пізніше березня. 

По материалам: Подробности