itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Чому ворог вже понад 3 тижні не виводить ракетоносії у Чорне море: Гуменюк розповіла деталі

У вівторок, 19 грудня, в ефірі телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Інтер" керівниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник Наталія Гуменюк розповіла про те, яка пройшла ніч та яка ситуація у Чорному морі.  

Якщо порівнювати з попередніми на цьому тижні атаками, то ця ніч пройшла доволі спокійно. Цьому сприяла погода, те, що неможливо використовувати тактичну авіацію, ворог не застосовував і керовані авіабомби в нашій зоні відповідальності. Але спробував запустити керовані дрони та два "Шахеди", які прямували вздовж нашої зони відповідальності, дійшли до західного напрямку, там були знищені. В нашій зоні відповідальності, вони були зафіксовані, як повітряні цілі для знищення.

"Характеристика погодна відбивається і на активності ворога в морі. Там корабельне угруповування практично згорнуто. Два кораблі у Чорному морі патрулюють, один – в Азовському. Тримаються в напрямку Новоросійська, подалі від контрольованих Україною берегів, там де вважають для себе умовно безпечним районом", – сказала вона. 

Ракетоносії не спостерігаємо у Чорному морі вже понад три тижні на бойовому чергуванні, але знаємо, що вони   спорядженні й готові для застосування. Для виходу на бойове чергування їм достатньо 2-3 годин. Поки штормить, море на нашій стороні, але шторм не такий критичний для того, щоб взагалі не використовувати ракетоносії. Очевидно ворог накопичує ресурс і очкує момент для проведення ракетних атак.

По материалам: Подробности