itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Єрмак попередив про великий ризик поразки України без допомоги США

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Україна зіткнеться з великим ризиком поразки у війні з росією, якщо не отримає додаткової допомоги від США. За його словами, ЗСУ змушені переходити до оборони. Про це Єрмак сказав, виступаючи в Інституті миру у Вашингтоні.

Якщо допомога, яка зараз обговорюється в Конгресі, буде навіть відкладена, хоча я хотів сказати, якщо вона не станеться, то великий ризик, що ми будемо ув тій самій позиції, де ми зараз. Це несе великий ризик зазнати поразки у цьому конфлікті.

Глава Офісу президента додав, що наразі українські війська переходять до оборони, незважаючи на мотивацію військ.

Насамперед, це оборона. І деякі наступальні операції по окремих напрямках. Кількість сил, які сконцентрувала росія, створює для нас складнощі.

Єрмак попередив про великий ризик поразки України без допомоги США

У жовтні адміністрація президента США Джо Байдена направила до Конгресу запит про додаткове фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню у розмірі $106 млрд. З них $61 млрд призначені для України.

Як повідомляв Bloomberg, Білий дім направив до Конгресу листа, в якому йдеться, що до кінця календарного року США повністю закінчаться кошти для надання допомоги Україні, якщо запитаний проект фінансування не схвалять.

Нагадаємо, у Держдепартаменті США вважають, що володимир путін не погодиться на мирні переговори з Україною, доки не дізнається результатів виборів президента США у листопаді 2024 року.

По материалам: Подробности