itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Це вбиває ваше серце: які продукти варто виключити з раціону

Це вбиває ваше серце: які продукти варто виключити з раціону
Вікторія Горьова

Лікар Росмі Барріос назвала продукти, які б вона ніколи не радила вживати, аби вберегти серце. Деяка їжа приносить не користь, а стає ворогом здоров'я.

Про це повідомляє Daily Express.

Продукти, які шкодять здоров'ю та негативно впливають на серце, можна умовно поділити на 4 категорії.

Їжа з транс-жирами

Продукти, які пройшли обробку та продаються в упаковці, містять багато складників, які можуть бути шкідливими для здоров'я. Пончики, попкорн, заморожена піца та навіть печиво – усі ці продукти є особливо небезпечними для організму. Вони можуть спричиняти ішемічну хворобу серця та також збільшують рівень холестерину.

"Замість транс-жирів обирайте здорові жири, такі як мононенасичені та поліненасичені, які містяться в оливковій олії, авокадо та жирній рибі, як-от лосось. Ці жири можуть допомогти підвищити "хороший" холестерин і знизити рівень "поганого" холестерину", – наголосила лікар.

Це вбиває ваше серце: які продукти варто виключити з раціону

Продукти з насиченими жирами

Виявилося, що вживання жирного м'яса та великої кількості молочних продуктів може підвищувати рівень холестерину й сприяти розвитку атеросклерозу. Це захворювання стискає артерії, роблячи їх "жорсткими", що може призвести до недостатнього кровопостачання серця та мозку.

"Щоб зменшити споживання насичених жирів, обирайте нежирні джерела білка, такі як птиця без шкіри, риба та бобові", – розповіла лікар.

Це вбиває ваше серце: які продукти варто виключити з раціону

Їжа з надлишком натрію

Експерт зауважує, що натрій потрапляє до людського організму не лише через споживання солі. Вона радить, щоб ті, хто дбає про своє здоров'я, уникали оброблених продуктів, таких як соуси, бульйонні кубики, готові нагетси та котлети в паніруванні, ковбаси й інші подібні. Надмірний натрій утримує рідину в організмі, підвищує тиск та створює додаткове навантаження на серце.

"Зниження вмісту натрію можна досягти використанням трав та спецій для ароматизації замість солі. Обирайте оброблену їжу з низьким вмістом натрію або без додавання солі", – радить лікар.

Це вбиває ваше серце: які продукти варто виключити з раціону

Продукти з цукром

Згідно з думкою фахівця, продукти, які містять цукор, такі як солодкі напої та цукерки, можуть сприяти розвитку ожиріння та серцевих захворювань. Особливу увагу рекомендується звертати людям з інсулінорезистентністю або діабетом.

Лікар радить замінити продукти, що містять цукор, на свіжі фрукти та чисту воду. Це дозволить не лише зменшити споживання цукру, але й забезпечить організм корисною клітковиною.

Це вбиває ваше серце: які продукти варто виключити з раціону

Нагадаємо, Колбі Тіман, доцент кафедри дієтології та харчування університету Дейтона, в статті для The Conversation дослідив, чи курячий суп справді допомагає при застудних захворюваннях з наукової точки зору, чи ж це просто приємне плацебо, яке може мати психологічний ефект, але не має реальної терапевтичної користі.

По материалам: Подробности