МОЗ у взаємодії з партнерами працюють над створенням кадрового резерву працівників сфери охорони здоров'я для роботи на майбутніх деокупованих територіях.

Так, представники відомств на спільній зустрічі під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук погодили питання, що стосувалися формування кадрового резерву і визначили важливу роль цифровізації у цьому процесі.

Нещодавно уряд ухвалив постанову, яка регулюватиме питання кадрового резерву і дозволить посилити медичні заклади державної та комунальної форм власності, які відновлять роботу на деокупованих територіях, медичними працівниками.

«Задля створення такого резерву запрацює електронна система. Користувачами стануть працівники, зареєстровані у ній і зараховані до резерву. Кожен медик матиме особистий кабінет, тобто профіль, за допомогою якого зможе обмінюватися документами та інформацією з іншими користувачами», — зазначила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Система взаємодіятиме з іншими інформаційними системами та державними електронними інформаційними ресурсами, зокрема з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Єдиною державною електронною базою з питань освіти — для отримання відомостей про фаховість медпрацівників.

У системі також міститиметься інформація про потребу в працівниках для деокупованих територій.

Обробка і захист інформації, що міститиме система, здійснюватиметься відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах та про захист персональних даних.

Нагадаємо, що внаслідок підриву Каховської ГЕС розпочато проєкт з підтримки спроможності медичних закладів Херсонської, Миколаївської, Запорізької та інших прифронтових областей. Проєкт реалізується досі за підтримки ВООЗ. 

Источник: МОЗ