itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Якою буде середня пенсія в Україні у 2024 році

У 2024 році, після проведення індексації у березні, очікується збільшення середньої пенсії в Україні, вона становитиме 6 000 гривень. Це означає, що порівняно з поточним розміром пенсії в 5 311 гривень, пенсіонери отримають збільшення на 874 гривень, що становить майже 20% підвищення.

Ці показники були включені у проєкт державного бюджету на наступний рік. Важливо відзначити, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявив, що індексація у 2024 році відбудеться за новим принципом.

Збільшення розміру середньої пенсії є важливим кроком для підтримки пенсіонерів та поліпшення їхнього соціального становища. Це може сприяти зменшенню фінансових труднощів серед похилого населення та покращенню їхнього життя в цілому.

Будуть проіндексовані всі пенсії. Крім того, ми впровадимо коефіцієнти та бали, які дозволять людям з однаковими умовами виходу на пенсію, незалежно від його часу, отримувати однакову пенсію та однакову індексацію.

За його словами, саме це дозволить підвищити середню пенсію до 6 тис. грн.

Індексація пенсій та збільшення інших соцвиплат залежить від прожиткового мінімуму. У 2024 році у разі ухвалення парламентом відповідного законопроєкту він має зрости на 268 грн – з 2 093 грн до 2 361 грн.

Відповідно мінімальна пенсія наступного року не може бути нижчою за 2 361 грн, максимальні виплати зростуть з 20 930 до 23 610 грн. Від прожиткового мінімуму залежить також розмір надбавок за особливі заслуги, доплати ветеранам війни тощо.

Читайте також, що змінилось для українців з 1 жовтня. 

По материалам: Подробности