Під час 73 сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка відбудеться 20-29 жовтня в Астані (Казахстан), українська делегація представить спільну заяву щодо подальшої розбудови стійкого міжнародного медичного партнерства. Мова про розширення співпраці між провідними світовими клініками, в яких лікарі перейматимуть передовий досвід та будуть ділитись власним.

«Понад 19 місяців повномасштабної війни російська армія продовжує цинічно руйнувати медичну систему України, обстрілювати лікарні, амбулаторії, пологові та тероризувати цивільне населення країни. Серед медичної інфраструктури російські окупанти зруйнували вщент 190 об’єктів медзакладів та майже півтори тисячі – пошкодили. Від початку війни Міністерство охорони здоров’я України разом із партнерами роблять все можливе, аби наші лікарі могли працювати та надавати якісну медичну допомогу пацієнтам. Медичне партнерство дозволить лікарям обмінюватись досвідом з іноземними колегами та залучати нову підтримку на світовому рівні», — зауважив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

Він наголосив, що Україна пропонуватиме наступну сесію Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я провести у Києві у 2025 році. Такий крок продемонструє постійну та триваючу підтримку медичної галузі України зі сторони світової спільноти.

Міжнародне медичне партнерство — проєкт, що реалізується під патронатом Третього саміту перших леді та джентльменів. Цьогоріч до нього долучилися 14 міністрів охорони здоровʼя з різних куточків світу. Саміт дав старт Програмі міжнародного медичного партнерства. Загалом у рамках саміту укладено 25 угод про міжнародне медичне партнерство між українськими та іноземними медзакладами.

Нагадаємо, раніше у рамках медичного партнерства лікарні з різних куточків України підписали меморандуми про співпрацю з провідними світовими клініками, в яких перейматимуть передовий досвід та будуть ділитись власним.

Источник: МОЗ