itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У рф розвідують стан енергетики України: ГУР повідимило про загроза повторних атак

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що наразі росія проводить розвідувальні заходи щодо стану енергетичної інфраструктури України. Існує загроза повторення терористичних атак країни-агресора. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

Темпи виробництва ракетного озброєння у ворога не дозволяють їм поповнювати ті запаси, які були. Одна справа плани, а інша – як реалізуються ці плани. На поставлені задачі вони виходять. Але так, накопичують.

За його словами, є інформація, що рф проводить розвідувальні заходи по енергетичній інфраструктурі України. Тому існує загроза повторення терористичних атак.

Звичайно, Україна й до такого сценарію посилено готується. На жаль, думати, що держава-агресор відмовиться від практики терористичних ударів немає. І ми повинні серйозно до цього ставитися.

Юсов додав, що найчисельніше ракета атака рф по Україні була зі 120 ракетами одночасно. Наразі у ворога запасів для такої інтенсивності та кількості ударів немає. Однак, за його словами, це не означає, що вони менш небезпечні та руйнівні. 

Відповідаючи на питання, чи в часовому проміжку ми наближаємося до цих атак на енергетику і чи можуть вони розпочатися як минулого року у жовтні, він зазначив, що такий сценарій цілком імовірний.

По часу ми не будемо анонсувати чи календар заводити. Але звичайно такий сценарій відпрацьовується.

По материалам: Подробности