itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Буданов розкрив подробиці спецоперації з захоплення вертольоту рф

В Україну прилетів і сів російський гелікоптер Мі-8 з екіпажем. російський пілот таємно домовився з українською розвідкою.

Про це розповів керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов, повідомляє "Радіо Свобода".

"Змогли знайти правильний підхід до людини, змогли створити умови, щоб вивезти непомітно всю родину, і зрештою створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де вони сіли, вони спробували втекти. На жаль, вони були знищені, хотілося б (узяти) живими, але маємо, що маємо", – сказав Буданов.

За словами керівника ГУР, вертоліт нині перебуває в Києві. Буданов додав, що побачити гелікоптер і поспілкуватися з його пілотом можна буде після оприлюднення "офіційного кіно".

"Пілот чудово почувається, все в нього добре. У нього є два варіанти, але він схиляється до того, щоб бути тут (в Україні – ред.)", – додає керівник ГУР.

Буданов наразі називає цю операцію однією з найкращих проведених його відомством за всю історію України.

Нагадаємо, 23 серпня, мережею активно ширилися чутки, що в Україну нібито прилетів і сів на нашій авіабазі російський гелікоптер Мі-8. У мережі писали, що пілоти гелікоптера, мовляв, "втратили орієнтир, тому потрапили на не окуповану територію України", але коли зрозуміли, де опинилися, вже було пізно.

По материалам: Подробности