itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
На лимано-куп'янському напрямку ворог зосередив понад 100 тисяч вояків - Череватий

Російська армія зосередила на лимано-куп'янському напрямку в Харківській області понад 100 тисяч вояків. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

На лимано-куп’янському напрямку ворог зосередив дуже потужне угруповання – більше 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, більше 555 артилерійських систем, 370 РСЗВ. 

 

Для розуміння – на піку чисельності радянських військ в Афганістані було 120 тисяч. 

 

Ворог сконцентрував там десантні підрозділи, найкращі мотопіхотні підрозділи, як резерв територіальні війська, ПВК.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що оперативна обстановка на Східному напрямку залишається "складною". 

З метою зупинити наступальні дії наших військ в районі Бахмута ворог активно перекидає на цей напрямок додаткові сили і засоби, основу яких складають частини повітряно-десантних військ.

Ворог перейшов у наступ на Куп’янському напрямку, поставивши перед собою мету розгромити наші війська в районі Куп’янська і продовжити наступ в глибину наших бойових порядків.

Про наступ російських загарбників на Куп’янському напрямку повідомила і заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Росіяни запанікувати від нашого просування на Бахмутському напрямку… 

 

Тому ситуація передбачувана. Ворог рушив на відволікаючий Куп’янський напрямок, як вже не раз робив, але безуспішно. Ідуть бої. 

Напередодні Маляр повідомляла, що російські війська впродовж останніх двох днів активно наступають на Куп'янському напрямі Харківщини.

По материалам: Подробности