itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Україна побудувала і розвиває надійну систему ППО - Резніков

Україна завдяки допомозі країн-партнерів вже змогла побудувати надійну систему протиповітряного захисту, і продовжує її розвивати. Очікувані сучасні західні літаки у майбутньому стануть надійною складовою ППО.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами голови оборонного відомства у розмові з журналістами, українські захисники мають найрозвиненіші у світі системи Patriot, NASAMS IRIS-T та SAMP/T.

"Наступний рівень – це інші системи – "Кроталі", "Гепарди", а також радянські, які ми все ще маємо, і аж до ручних ПЗРК, тобто системи різної дальності дії", – зазначив він.

Міністр також висловився про факт створення літакової коаліції, що розпочинається з тренування наших пілотів.

"Але ми вже точно знаємо, що у нас будуть літаки як частина протиповітряної оборони, говорить про те, що ця система продовжує розвиток", – підкреслив Резніков.

Також глава Міноборони розповів, що під час зустрічей у Брюсселі, де відбулося 13 засідання у форматі "Рамштайн", пролунали зобов'язання від країн-партнерів щодо продовження забезпечення України необхідними ракетами та системами запуску.

"Вже цього місяця або протягом наступних місяців ми зможемо отримати перші системи Hawk, яких у нас ще не було, і відповідне обладнання та ракети до них. Отже, ППО у нас розвивається. Сьогодні я знову повторив партнерам, що протиповітряна оборона є першим пріоритетом", – сказав він.

По материалам: Подробности