itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Доплати військовим: Рада планує зайнятись питанням

Народний депутат Ярослав Железняк заявив, що Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про доплати та відпустки військовим. Питанням про виплати буде займатися уряд. Про це він повідомив у Telegram.

Чому за основу? Ну тому, що по факту були зауваження, що самі виплати військовим не повертаються. І ще дискусії щодо встановлення рівня виплат.

Законопроєкт №9342 був поданий лише 29 травня великою групою депутатів на чолі з керівником фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією.

Основним сенсом проєкт є зобов'язання Кабінету міністрів встановлювати порядок доплат військовим у визначених Радою межах.

Пропонується передбачити під час дії воєнного стану щомісячну виплату військовослужбовцям додаткової винагороди у розмірі до 100 тисяч гривень в порядку, розміру та на умовах, встановленому Кабінетом міністрів України, в тому числі:

  • військовослужбовцям строкової військової служби – 6 000 гривень;
  • військовослужбовцям, які отримали травму (поранення, контузію, каліцтво) під час ведення бойових дій, та які зараховані у розпорядження відповідного командира під час тимчасової непридатності до військової служби, встановленою військово-лікарською комісією – 6 000 гривень;
  • курсантам вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки – 2 350 гривень.

Крім того, змінами пропонується надати можливість військовослужбовцям під час дії воєнного стану використовувати частину щорічної відпустки тривалістю 30 календарних днів із можливістю поділу на частини (на сьогодні – 10 календарних днів).

По материалам: Подробности